ATT SE VÄRLDEN


Vecka två i de smås liv har gett en helt ny syn på livet. Ögonen har öppnats på alla fyra och de tittar nu nyfiket runt i sin låda och försöker trevande närma sig världen utanför. Mamma Shenzi har för vana att inte låta någon bebis gå ut, utan markerar fort när en bebis närmar sig utgången. Ibland väljer hon dock ut en bebis (den lilla gröna) och bär ut den i nacken, går ca en meter och sedan bär hon in den igen. Jag vet inte varför hon gör detta. Men det gör hon. Försöker man ta bebisen ifrån henne så håller hon den bara hårdare. Hon vägrar alltså släppa den lilla – så traskar hon in i lådan igen. Alla fyra små växer så det knakar och nu har dem äntligen fått sina namn.


Vad har hänt i veckan och vikt;
Inspiration på namn kommer denna kull ifrån världens stränder. Låt mig nu presentera:

Röd: Mirrali’s GRACE – Namnet från Grace Bay i Providenciales. Brun. 222g två veckor gammal.
Grön: Mirrali’s BABY – Namnet från Baby Beach i Aruba. Lila. 217g två veckor gammal.
Blå: Mirrali’s SANIBEL – Namnet från Sanibel Island i Florida. Blå. 213g två veckor gammal.
Gul: Mirrali’s MILE – Namnet från Seven Mile Beach i Cayman-öarna. Brun. 172g två veckor gammal.


På denna bild ser vi Grace sticka upp sitt otroligt söta ansikte. Baby sover som en stock och de andra två mumsar i sig mat.


26 april 2013 – två veckor


LIVETS FÖRSTA VECKA

Den första veckan i deras liv har gått otroligt form, sötnosarna gör väl det nyfödda gör mest. Dem äter, sover och myser med mamma som tar hand om alla deras behov. Som jag tidigare nämnt så är lillpojken den som hamnar lite efter sina systrar mest för att det är så tjejerna vill ha det. Lillebror tar man hand om och han behövs värmas, därför hamnar han oftast underst i myshögen.

Vad har hänt i veckan och vikt;
Röd: Verkar vara en riktig mysknutte som kommer bli mörk, hon är med största sannolikhet Brun. 157g en vecka gammal.
Grön: En lugn och söt liten tjej som är väldigt ljus. Denna tös kan är möjligtvis Lila. 141g en vecka gammal.
Blå: Den stora damen som visar vem som bestämmer. Ljus tös som eventuellt är Blå. 168g en vecka gammal.
Gul: Pojken som halkade efter lite med vikten men som är så mysig. Mörk liten grann som antagligen är Brun. 122g en vecka gammal.

Som ni kanske förstår så har jag än inte döpt mina små, det här med namn blev plötsligt så svårt när dem är så många. Men inom kort kommer alla fyra med sina Mirrali's namn!!

 

 

Fredag 19 april 2013 – en vecka


DAG 4

De söta små, som inte fått några namn ännu. Jag kallar dem helt enkelt Röd, Grön, Blå och Pojken/Gul med lilla framför.

Det är alltså tre flickor och en pojk, tjejerna verkar ta för sig lite mer så lille gul har halkat efter en aning på vikten. Inte jätte mycket så det tar han la snart igen. Försökte ta lite bilder på dem små. Att få med alla fyra var inte lätt då Lilla Grön tycker att Pojken är super mysig att ligga på. Han är alltså underst i högen.

På egen bild har ni Lilla blå!


DEM ÄR HÄR

Så var den långa väntan över, bebisarna som Shenzi bärt runt på är äntligen här. Vår lilla familj på en människa och två katter har blivit betydligt större.
Shenzi timmar innan förlossningen drog igång.
 
Idag föddes fyra små hjärtegull.
Klockan 14.04 föddes en tjej på 86gram
Klockan 14.38 föddes en tjej på 89gram
Klockan 16.26 föddes en tjej på 91gram
Klockan 16.56 föddes en kille på 98gram
(kan hända att det blir könsbyten men det känns rätt för tillfället)
 
Shenzi var exemplarisk och allt gick underbart bra. Shenzi har inte lämnat bolådan sedan de små kom ut så att ta en bild får komma senare. Det här med bild förresten, blir nästan lite nervös för alla veckobilder som ska tas. Förra kullen (Dakota) var det enbart en lite att ta kort på och det var inte lätt, hur ska det gå denna kull med FYRA stycken? Fast det är ett bekymmer jag gärna tar mig an.
 
Nöjdare mamma får man leta efter!
 
Födda 12 april 2013

RSS 2.0