ALDRIG SITTA STILL

31 maj 2013, bebisarna blir idag 7 veckor.

Det är fyra vildar jag har här hemma. Alla fyra har så kul ihop och det skuttar och det busas, därför fick det denna vecka bli lite mixade kort på när bebisarna leker. Inget verkar kännas för högt, lågt, mörkt eller ljust för de små – så länge det är något alls så ska det inspekteras. Man kan sitta och kolla på deras lek i timtal. Ibland blir leken lite väl hård verkar det som, stackar damen Grace ser just nu ut att vara värst. Ett litet rivsår på överläppen inger kanske lite respekt? Vem vet. Tuff är hon den lilla i alla fall. Jag som så sent för någon vecka sedan kallade henne för Dam – det fick man ju äta upp.

Idag var det också dags för avmaskning för första gången, detta medel som inte alls verkar smaka gott. Coolingen Grace tyckte om medlet det minsta och satte sig bredvid dem andra och mest fnös. De tre andra sprang direkt till mamma som erbjöd lite tröst och mat.

Nu lite info kring vad Grace, Baby, Sanibel och Mile hittat på den senaste veckan.

Grace på upptåg, att klättra är väl kul? Mamma tittar misstänksamt på...

Mirrali’s GRACE – Damen som numer har en gangster look. Då rivmärket var så pass litet och kattungar läker fort var det inte lätt att få till en bild på ”skadan”. Får se om hon har kvar det tills nästa veckas inlägg och om tjejen behagar sitta still. Brunmaskad hona. 585g sju veckor gammal.

Baby är inte den som är den, finns det mat - då är hon där!

Mirrali’s BABY – Gullungen som verkar vara mest bus i, det sits inte still i mer än några sekunder ska ni veta. Det är också Baby som är först framme vid dörren när man kommer hem. Det är också Baby som inte orkar vänta på servering av mat i vardagsrummet utan hon passar på att äta när dem stora katterna får man i köket, kanske hinner man busa lite mer då?. Lilamaskad hona. 664g sju veckor gammal.

Kanske att inga av syskonen bus ser en om man sitter bakom gardinen?

Mirrali’s SANIBEL – Bebisen som är den enda som idag är bokad och hon är förtjusande. Sanibel och Mile verkar ha blivit lite av bästisar så dem sover, äter och busar ihop mest hela tiden. Chokladmaskad hona. 645g sju veckor gammal.

Mile tycker mamma passar perfekt som sittdyna när man ska kolla tv.

Mirrali’s MILE – Världens finaste brunmaskade pojke. Att man kan vara så charmig och så tanig trots att vikten ökar rejält för varje vecka. Kan hända att allt skuttande tar upp mycket av all den mat som äts? Mile är nämligen förste man på maten i vardagsrummet, vare sig det är blötmat, barnmat, torrfoder eller vatten – ställs det fram så är Mile där. Brunmaskad hane. 574g sex veckor gammal.

Mile och Sanibel på ett gemensamt uppdrag...

Efter att ha blivit avmaskade, så mös tre av de fyra bebisarna med mamma Shenzi, Den bittra Grace höll sig i huset lite vid sidan av.

31 maj 2013 – sju veckor


ATT VANDRA UTE

24 maj och de små har nu testat på världen ute. Idag blir dem sex veckor gamla och dem växer på höjden och bredden, det där med mat i alla dess sorter är tydligen gott! Veckans väder har varit varierande men under en av de fina dagarna så fick bebisarna testa världen utanför lägenheten, eller i alla fall ute miljön på balkongen. För tillfället är balkongen helt tom och de stora katterna älskar att ligga och slappa på den. De små var såklart lite mer försiktiga, Mile var den som gillade detta allra mest. Sanibel höll sig hellre inne.


Nu lite info kring vad Grace, Baby, Sanibel och Mile hittat på den senaste veckan.

Vad har hänt i veckan och vikt;

Mirrali’s GRACE – Vackra tjejen som gärna sitter precis bredvid toalådan innan det är kris, när krisen kommer hoppar hon snabbt i lådan och får krisen avblåst. Brunmaskad hona. 551g sex veckor gammal.

Mirrali’s BABY – Har haft en ganska lugn vecka, tjejen är den som bäst går på lådan och eftersom hon fortfarande härmar Miranda så är hon även den som vet hur man bäst tvättar sig över hela kroppen, är allt för kul att titta på när hon försöker tvätta sin rygg. Lilamaskad hona. 513g sex veckor gammal.

Mirrali’s SANIBEL – Sötnosas som nog tycker att Mile är lite liten, så hon putsar och tvättar på honom! Trötter är hon också. Att få en bild på henne denna vecka har varit hopplöst så här får ni en där hon sover. Chokladmaskad hona. 560g sex veckor gammal.

Mirrali’s MILE – Lillpojken som inte verkar bry sig om ifall något går fel. Trillar man ner från soffan på madrassen under… Ja men då är det bara upp igen. Så mycket bus i denna grabb. Modellande är ju dock fortfarande inte hans starka sida. Brunmaskad hane. 481g sex veckor gammal.


24 maj 2013 – sex veckor

 


TUNNELSEENDE

17 maj 2013, så mycket mer är Norges nationaldag – Idag är det nämligen bebisarnas fem-veckorsdag.

Det här med att gå på toa precis där matte vill funkar bättre i tanken än i praktiken, men här ger man inte upp. Ibland får man ställa tillbaka samma kattunge ca 15 gången på lådan innan den äntligen ger upp sina egna kissplaner och faktiskt följer min. Sedan när man är på jobbet kissar dem ändå där dem vill, som tur är, är detta ställe en plats där jag lagt ett plastat tygstycke så städningen blir kanske minimal ändå.
Denna vecka har alla fyra små bestämt sig för att mat i alla dess former, hårt eller torrt, mjukt eller ej, Allt är gott. Det är riktigt härligt. Nu är alla bebisar även över 400grams gränsen.

Nu lite info kring vad Grace, Baby, Sanibel och Mile hittat på den senaste veckan.

Vad har hänt i veckan och vikt;


Mirrali’s GRACE – Damen med blicken, man smälter när hon tittar rakt in i ens ögon med sina blåa små. En riktig liten dam som gärna är med på bus. Brunmaskad hona. 439g fem veckor gammal.
 

Mirrali’s BABY – Baby är en gullunge som fångat en familjs ögon. Baby är litegrann på första tjing prem. Bokad. En rar liten tjej som snabbt snurrar om för bus och skutt, denna tjej kommer ganska högt. Lilamaskad hona. 433g fem veckor gammal.
 

Mirrali’s SANIBEL – Sanibel har hittat sin familj och kommer så småningom flytta till Borås till familjen Persson. Tjejen är väldigt mysig och ligger gärna nära nära. När de andra ligger och sover i en hög, då traskar Sanibel gärna över till mitt knä och kryper upp. Chokladmaskad hona. 417g fem veckor gammal.
 

Mirrali’s MILE – Mile som alltid lyckas se så liten och tanig ut – Denna vecka är inget undantag. Denna kille är något av det mysigaste jag vet, som jag vill vara nära och bara vara. Sitter man på golvet så tar det inte många minuter fören han sitter bredvid. Brunmaskad hane. 403g fem veckor gammal.

 

17 maj 2013 – fem veckor

 

 


MIRRALI'S MILE 1 MÅNAD


Mirrali’s Mile 1 månad den 12 maj 2013 - 315gram

MIRRALI'S SANIBEL 1 MÅNAD


Mirrali's Sanibel 1 månad den 12 maj 2013 - 342gram

MIRRALI'S BABY 1 MÅNAD


Mirrali's Baby 1 månad den 12 maj 2013 - 315gram

MIRRALI'S GRACE 1 MÅNAD

Mirrali's Grace 1 månad den 12 maj 2013 - 367gram

VIDGA SINA VYER

Idag den 10 maj 2013 fyller bebisarna fyra veckor och det växer så det knakar. I och med att fyra veckor började närma sig, vikten gick stadigt upp och storleken på de små kändes bra så var det igår dags att ställa fram bebismat samt en låda. Först förstod de små inte alls vad maten skulle vara bra för, mamma Shenzi höll sig dock väldigt nära och var redo att hugga in så snart jag vände bort blicken. Till sist fick jag i Mile och Grace lite grann och det var då dem upptäckte hur gott det faktiskt var. Mile och Grace har nu alltså börjat äta lite smått, de två andra är inte intresserade alls. Lådan som ska hjälpa deras mamma så att hon slipper hjälpa dem vill alla behov är inte alls av intresse. Sanden i den går bra att gnaga på men att kissa i den? Glöm det! Men än ger jag inte upp, innan dem fyller fem veckor ska jag nog ha lyckats få lådan att verka spännande.

Nu lite info kring vad Grace, Baby, Sanibel och Mile hittat på den senaste veckan.

Vad har hänt i veckan och vikt;

Mirrali’s GRACE – Trötter Grace som alltid ligger längst i lådan när dem andra springer upp. Äter bebismat och tycker det är riktigt kul att ligga bredvid matte i soffan. Brunmaskad hona. 334g fyra veckor gammal.

Mirrali’s BABY – Denna tös Älskar MIRANDA – Min andra stora hona. Hon följer spänt efter Miranda i det mesta hon gör, ska Miranda dricka vatten? Ja då sitter Baby bredvid och tittar på. Hoppas Miranda in i bolådan? Ja men då ska Baby in dit också. Lilamaskad hona. 291g fyra veckor gammal.

Mirrali’s SANIBEL – Sanibel är min lilla gullunge, så kelig och så redo på bus. Hon klättrar alltid först upp i soffan om jag ligger där och hon tycker det är riktigt kul att bita på sina syskons svansar. Så ifall någon av mina små får något fel på svansarna så vet jag vems fel det är. Chokladmaskad hona. 314g fyra veckor gammal.

Mirrali’s MILE
– Världens finaste Mile-gos. Han är så super mysig, både med mamma Shenzi och med mig. Denna lilla kille som börjar få fart på vikten tycker galet mycket om bebismaten – kan man kanske se ett samband? Brunmaskad hane. 246g fyra veckor gammal.


Trötta Grace - sist i lådan som alltid
 

Baby som följer Mirandas minsta steg.
 

Sanibel på upptäcksfärd och tvättande på soffan.
 

Mile utanför bolådan efter maten.
 

10 maj 2013 – fyra veckor


ATT VÄXA LITE FÖR FORT

Vi har nu passerat tre veckor och de små blir sötare och sötare för varje dag som går. Nu börjar även lite folk höra av sig om att dem vill komma och titta på dem små vilket känns jätte kul men samtidigt lite vemodigt. Jag är säker på att så fort folk börjar komma och kolla på tjejerna och pojken så kommer dem bli tingade. Detta är såklart det jag hoppas på men man börjar ju också då inse att dem faktiskt inte ska bo kvar här hela livet. Det viktigaste för mig är att mina små kommer till rätt familjer där dem blir älskade för dem, dem är och att dem får all kärlek som dem förtjänar. Det är lite svårt det här med uppfödning men samtidigt så känns det så bra när man ger vidare bebisarna till några som vill ha dem sååå gärna.

Jaja, nog tjatat om detta. Här får ni lite info kring vad Grace, Baby, Sanibel och Mile hittat på den senaste veckan.

Vad har hänt i veckan och vikt;

Mirrali’s GRACE – Grace är en liten dam som gärna kommer ut ur bolådan för att sitta utanför och vilja gå in igen. Denna dam kommer få mycket vitt på sina framtassar, kanske lite mer än ”normalt” men vad gör la det när man är så söt som hon? Brunmaskad hona. 306g tre veckor gammal.

Mirrali’s BABY – Min galna illa tjej! Baby är den som kom ur lådan först, eller om hon blev utknuffad av mamma Shenzi?! Det vet jag faktiskt inte. Plötsligt så var hon utanför i alla fall och såg nästan lite förvånad ut över att hon äntligen lyckades. Denna buse är den som lyssnar mest till min röst och är den första som piper när jag kommer in och säger hej i vardagsrummet. Lilamaskad hona. 262g tre veckor gammal.

Mirrali’s SANIBEL – Sanibel har gått från blåmaskad till choklad. Detta kom mamma (chanjelis) och jag fram till då färger är väldigt fokuserad just på nosen, hade hon varit blå så hade färger varit mer utspridd. Sanibel är min lilla gullunge som gärna hänger med Baby på äventyr vid bolådekanten. Än har hon inte lyckats ta sig ur men snart så. Sanibel är en lite lugnare tjej vilket resulterade i många fina kort på denna tös. Chokladmaskad hona. 280g tre veckor gammal.

Mirrali’s MILE – Den lilla, lilla pojken som får kämpa för att hänga med sina systrar. Mile är lite tjatigare än dem andra när han varit ensam lite för länge och han tyr sig gärna till sin mamma. En väldigt charmig liten pojk som ser ut att få riktigt fina tassar. Brunmaskad hane. 246g tre veckor gammal.


Baby och Sanibel kikar ut


3 maj 2013 – tre veckor


KONTAKTUPPGIFTER

Är ni intresserade av mina småttingar, eller har frågor kring birma och uppfödning så är det bara att höra av sig.
 
Ni når mig på mejl:
ekman_linda@hotmail.com
 
eller telefon:
0734-219964
 

RSS 2.0