4 VECKOR

Tänk att det redan är fyra veckor sedan mina hjärtan kom till världen. Det är så mycket bus i dem små nu att det gäller att passa sig lite för vart man sätter fötterna i vardagsrummet. Idag när dem fyllde fyra veckor så fick dem testa på lite barnmat för första gången. Tre av fem testade lite - eller i alla fall luktade på maten, men Theia mumsade på bra. Det är de bruntabbymaskade som är matvraken här i familjen och ja, hon har alltså fått det från sin mamma.
 
Dock är ju mamma absolut bäst fortfarande, det tar väl ett tag att lära sig gilla något nytt. Jag inser att jag lägger upp en bild när dem äter på mamman nästan varje vecka, det är för att jag tycker man ser storleks utvecklingen så bra då.
 
Mirrali´s Charon!  
Fyra veckor: 270g
Lill-killen växt på bra den sista veckan, trots att han fortfarande är minst. Ser att jag skrev lite fel förra veckan, killen vägde då 229 gram, inte 290. Charon busar mest av alla så jag får nog se till att han också börjar äta mest.
Har fått lite hjälp med färgbestämningen av min kära mamma (chanjelis) och vi klargjorde att Charon är Brunmaskad.
 
Mirrali´s Theia!  
Fyra veckor: 370g
Theia är fortfarande tröttast men också tjatigast. Hon tyckte väldigt mycket om den nya maten och hon är otroligt ordningsam så att tvätta på allt och alla är också en favorit.
Theia är bruntabby-maskad.
 
Mirrali´s Luna!  
Fyra veckor: 364g
Luna börjar ta för sig allt mer i vår lilla familj och hon kan verkligen charma en till tusen. Hon är alltid med de två andra ljusare bebisarna och är så söt när hon vill klättra upp och lägga sig i ens knä.
Luna är chokladtabby-maskad.
 
Mirrali´s Selene!  
Fyra veckor: 385g
Selene fortsätter busa tillsammans med Olivin och Luna och det är knappt en lugn stund. Hon vill alltid att man ska fokusera på henne först när det gäller den som ska komma upp i knät först och kan tjata högt om man väntar på hennes tur för länge.
Selene är chokladtabby-maskad.
 
Mirrali´s Olivin!  
Fyra veckor: 390g
Han närmar sig 400g och är nu störts i kullen. Man känner ju lätt vem som hittat chokladmjölken. Olivin fortsätter att vara super charmig och man slutar aldrig att förundras över hur mysig en sån liten kille kan vara.
Olivin är lilatabby-maskad.
 

Färger kan såklart komma att ändras men som det verkar idag så är det dessa fina färger som gäller.
Vi avslutar med en riktig mys-syskonbild!
Theia och Selene.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 VECKOR

 
Mina hjärtan blir idag den 22 maj - 3 veckor och alla ögon är nu helt öppna! Det var inte lätt att ta bilder på dem små idag, dem tyckte mest underlaget jag ställde dem på var spännande och det här med att knäppa med fingrar eller vinka för att få uppmärksamhet fungerar inte alls än. Men men... När dem är så bedårande söta så blir det som det blir ibland.
 
Idag har mamma Shenzi fått för sig att bebisarna ska vara under soffan! Jag har tänkt för så dem kommer inte under men Shenzi är som besatt, vet inte vad hon håller på med. Vi får väl se vart detta leder! Nu lite bild och info om varje bebis.
 
Mirrali´s Charon!  
Tre veckor: 290g
Lillgrabben har kommit bra över 200gram nu men är fortfarande minst men hörs mest och kommer alltid springandes när jag kommer, eller när han hör min röst! Charon är en riktig charmknutte och kommer nog få riktigt fina markeringar på framtassarna.
 
Mirrali´s Theia!  
Tre veckor: 301g
Nu har tjejen fått ett nytt namn, Luna och Theia fick byta namn då detta känns så mycket bättre. Så låt mig här presentera den fina Theia! Theia är nog den i kullen man ser sovandes mest ensam. Hon är lite tröttare än dem andra, vilket ibland är tur då man ofta får mysa med henne efter att dem andra gett sig.
 
Mirrali´s Luna!  
Tre veckor: 301g
Luna som hon numer heter är en gullunge, lite mer harmonisk än grabbarna men ändå full av bus. Hon, Selene och Olivin är riktigt lika så det gäller att titta ordentligt innan man säger fel namn. 
 
Mirrali´s Selene!  
Tre veckor: 314g
Störst i kullen fortfarande är hon lilla Selene, så otroligt söt och mysig liten tjej. Hon är alltid framme först av tjejerna och tycker om att mysa och nosa på en.
 
Mirrali´s Olivin!  
Tre veckor: 313g
Snart ikapp syrran Selene i vikt. Detta är grabben som alltid ska vara först när man kommer fram mot småttingarna, han älskar att vara en nära och är så mysig. Lilla grabben charmar hur stort som helst.

2 VECKOR

Tiden fortsätter att springa iväg och idag blev goingarna två veckor. Tydligen tycker mamma Shenzi att lådan är för småbarn och nu när bebisarna blivit så stora som två hela veckor så är det dags att flytta ut. Jag kan inte påstå att hon valde ett större boende men man får la börja någonstans. Just nu är jag mest glad över att jag hann täcka för så att de små inte kan krypa under soffan samt att dem har något varmt att ligga på... Shenzi har nämligen beslutat att det är mellan soffan och väggen som är den bästa platsen för nu. Pust
Nu börjar man se lite mer av färgerna (även om allt fortfarande känns väldigt oklart) och det verkar kunna bli en mysig mix av solida samt tabbymaskade bebisar. Lyckan är gjord!
Mysstund med mamma! Jag tycker man redan på denna bild ser att lilla blå pojken är minst men han är bannemig den coolaste killen! Grabbarna överlag är lite mer framåt men det kan bero på att dem öppnade sina ögon mycket snabbare än tjejerna. 
 
Jag har nu också kommit fram till namn för mina godingar. Killarnas namn kändes direkt rätt men tjejerna testar jag mig fram med lite fortfarande. Vill gärna se hela ögonen innan jag beslutar mig helt :) Jag brukar köra lite geografiskt tänk på mina kullar och denna gång gick jag lite outside the box och begav mig till månen och mina favorit namn som har med denna att göra. Bättre beskrivningar på namnen kommer när jag är 100% på vilken tjej som ska ha vilket namn.
 
Lite info om Lilla BLÅ:
Lilla Blå kommer få namnet Charon!  
Två veckor: 170g
Med sina 170gram väger han absolut minst i kullen men var snabbast med att öppna sina vackra blå först och han är absolut mest framåt. En riktig mysgrabb som med största sannolikhet blir solid Brun.
 
Lite info om Lilla Röd:
Lilla Röd kommer antagligen få namnet Luna!  
Två veckor: 223g
Lilla Röd har nu den självklart coolaste looken med sitt ett och ett halv öga. Hon ser så liten och oskyldig ut och man smälter när hon kommer fram mot ens hand och vill mysa. Känns som att tösen kommer bli bruntabby.
 
Lite info om Lilla Grön:
Lilla Grön kommer antagligen få namnet Theia!  
Två veckor: 211g
Lilla Grön är den av tjejerna som kommit längst när det gäller öppna ögonen. Det ser ut som att hon och Black Beauty kommer få samma färg eventuellt. Att gullnosan blir tabby känner jag mig ganska säker på, spana bara in hennes öron.
 
Lite info om Lilla Black Beauty:
Lilla Grön kommer antagligen få namnet Selene!  
Två veckor: 234g
Min lilla charmör, tjejen som snuffsar lite lätt när man håller upp henne mot kinden och som är så bedårande söt. Störst av alla i kullen är hon ockå och snart redo att se hela världen med två fina ögon. Tabby på alla tjejer verkar det som.
 
Lite info om Lilla Gul:
Lilla Gul kommer få namnet Olivin!  
Två veckor: 229g
Lilla Gul kommer definitivt få heta Olivin, när jag såg namnet kändes det såå rätt. Han är en väldigt ljus kille som eventuellt blir tabby och namnet klingade så väl när jag såg det. Grabben är näst störst i kullen och är förutom Charon lättast att urskilja i mängden.
 
 

1 VECKA

Tiden går så fort och i torsdags så blev de små en vecka gamla. Veckan har gått riktigt bra och två av godingarna har fått mycket färg - Känns som att dem kan bli bruna. De andra är lite svåra än så spänningen är på topp. Pojkarna är lite snabbare än tjejerna när det gäller att öppna ögonen, än är inga öppna men lilla gul och blå har i alla fall två glipor.
Denna bild tog jag på mamma Shenzi och bebisarna idag.
 
Lite info om Lilla BLÅ:
Lilla Blå är en otroligt gosig kille med mycket färg på ögon och nos. Jag tror han kommer bli brun.
En vecka: 128g
Som man ser på bilden så har Lilla Blå börjat öppna sina små ögon.
 
 
Lite info om Lilla RÖD: 
Lilla Röd har också hon fått väldigt mycket färg, mest av alla hittills och hon blir nog brun.
En vecka: 148g
Sötnosan är väldigt lugn av sig och bryr sig inte så mycket om att man lyfter upp henne eller lägger henne ensam några sekunder.
 
Lite info om Lilla GRÖN:
Lilla Grön har väldigt ljus insida av öronen så jag börjar fundera lite kring tabby? Shenzi är själv tabby men hittills så har ingen av hennes bebisar blivit det. Kan lilla Grön bli den första?
En vecka: 147g
Goingen är lite kinkig och vill helst ligga när mamma eller över sina syskon. Bilden fick tas fort för hon mjaua så mycket att Shenzi kom springandes. Grön är den tjej som kommit längst med ögonen, även om det inte är långt alls :)
 
Lite info om Black Pearl:
Black Pearl väger mest i kullen, hon är inte störst men antagligen störst i maten. Hon är så otroligt charmig men färg är väldigt oklart... Blå?
En vecka: 163g
Det ska bli väldigt spännande att se hur denna tuffing utvecklas. Som ni ser på bilden så är högeröga på öppningsväg.
 
Lite info om Lilla Gul:
Lilla Gul är störst i denna fem-kull och väger näst mest. Han är ljusast i kullen också och det känns väldigt spännande... Kan han kanske bli lila?
En vecka: 160g
Killen är väldigt mammig och en charmknutte ut i fingerspetsen. Färgen på honom ska bli väldigt intressant att se. Ögonen är verkligen på väg här!
 
 

BEBISARNA I KULL 3

Än ser dem inte allt för mycket ut för världen men så söta dem är. Shenzi tar så bra hand om sina små, även om frukosten är viktig att få i sig själv först, att man knappt får byta filt i lådan dem ligger i... Det är ju där hon och bebisarna ska ligga, inte ska matte vara där och stöka?
Det har inte blivit några könsbyten hittills men det kanske kommer efter en vecka eller så :) Fotar dem små lite allt eftersom och försöker få upp bilder när jag har dem. Här kommer därför nu några på de små!
Bebisarna två dagar...

Mamma Shenzi och lilla blå! Osäker på vem den andra nosen tillhör som dyker upp vid Shenzi´s tass.

Bebisarna tre dagar (söndag den 4 maj)

KULL 3 ÄR HÄR

När vi räknade på hur många bebisar Shenzi skulle få så var siktet inställt på tre. Efter den sista vägningen som skedde dag 62 så trodde vi att fyra bebisar var fullt möjligt.
Idag på dag 63 föddes äntligen de små godingarna. Shenzi var exemplarisk och bebisarna kom ut smidigt och snabbt. När bebis fyra var ute trodde vi att allt var klart men 9 minuter senare så kom även nummer fem. Så ja, lyckan är stor och Shenzi är världens finaste mamma... Sen är hon ju ett matvrak så när mat ställdes ut framför bolådan så kom hon fort ut, åt snabbt och försvann sedan in till sina små igen.
Shenzi's kull föddes: (med reservation för kön-ändringar)
18.42 - pojke 94gram (lilla blå)
18.55 - flicka 86gram (lilla röd)
19.24 - flicka 94gram (lilla grön)
20.03 - flicka 91gram (black beauty/black pearl)
20.12 - pojke 90gram (lilla gul)
 
Namnen är från den färg dem fick målade på sin svans... Sitter och klurar på vad dem verkligen ska få heta. 
Nu mår vi alla riktigt fint här hemma och vi hoppas att det fortsätter precis så. 
 
1 maj - bättre har aldrig funnits. Välkomna mina älskade små.
Stort Tack till världens bästa mamma (chanjelis) för allt fantastiskt stöd och hälp idag!

RSS 2.0